Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

Din epost og IP adresse vil aldri bli gjort kjent for andre enn meg.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Kontaktskjema

Det finnes et kontakt skjema her.
Bruker du det vil du måtte legge igjen en e-post adresse. 
Det er to grunner til det:
1) Hvis du ønsker svar, må jeg, naturlig nok, ha kontakt informasjon
2) For å mot-bekjempe spam og useriøsitet.

Kontakt-skjemaet registrerer også IP-adressen du sender i fra.
Dette er av samme grunn. Bekjempelse av spam og useriøsitet

Hverken IP-adresse eller epost vil noensinne bli delt med, gjort synlig for eller solgt til andre. 
Anse det som konfidensiell informasjon oss i mellom.

Kontaktskjema

Du kan få automatiske oppdateringer om bloggen ved å abonnere.
Som abonnent vil ditt navn og din epost-adresse bli lagret i en database.
Når bloggen oppdateres vil du få en beskjed om dette i inn-boksen din.

Disse opplysningene vil kun være tilgjengelig for meg og ikke synlig for noen utenforstående. Opplysningene vil aldri bli gjort tilgjengelig for andre.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be om at nettstedet husker navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjons-kapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjons-kapslene utløper etter ett år.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

Absolutt ingen. Overhodet.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

Det samme gjelder epost. 
Har du sendt noe gjennom kontakt-skjema vil eposten kunne bli lagret i arkivet på ubestemt tid. Ønskes den slettes må jeg informeres om dette.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer blir kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.